آفتاب: افزایش کودکان بی هویت و فاقد شناسنامه، افزایش قتل و همسرکشی، بروز انواع آسیب های اجتماعی و گسترش فحشا،از عواقب ازدواج های موقت در کشور است .هر چند حمایت مسئولان دولتی و تبلیغات صدا و سیما در کنار راه اندازی دفاتری که در امر گسترش صیغه یا همان ازدواج موقت در کشور فعالیت می کنند و به تازگی راه اندازی سایت هایی برای تشویق دختران جوان به ازدواج موقت ،باعث شده تا علیرغم قبح این مساله و نگرش منفی مردم نسبت به این موضوع،آمار ازدواج موقت ثبت شده در کشور در سال84 دارای رشد 76 % باشد اما باید منتظر عواقب نگران کننده این موضوع در سالهای آتی ماند.
دکتر قرائی مقدم ،جامعه شناس و استاد دانشگاه ،با مخالفت با رواج بحث ازدواج موقت می گوید :ازدواج موقت علاوه بر تاثیرات نامطلوب اجتماعی ،اقتصادی وفرهنگی،باعث بروز انواع آسیب های اجتماعی از قبیل جرم و جنایت ،فرار از خانه و فحشا می شود .
وی می افزاید:شاید ازدواج موقت برای زنانی که قبلا ازدواج کرده اند ،مناسب باشد اما این روابط برای دختران مجرد ،ناصحیح و دارای عواقب منفی بسیاری است .
این جامعه شناس با تشریح عواقب نامطلوب ازدواج موقت می گوید:این موضوع از لحاظ سیاسی ،وجهه ایران را در سطح بین المللی مخدوش می کند چون برغم کلیه پیشرفتهای علمی ،اجتماعی و ...به ایران به چشم یک جامعه واپس گرا و گذشته نگر نگریسته می شود .علاوه بر این چون این خانواده ها دارای بنیان های محکمی هم نیستند،اقتصاد خاتواده متزلزل می شود و در نتیجه اقتصاد جامعه دچار مشکل می شود .
وی می افزاید: اما مساله مهم تر، کودکان حاصل از این ازدواج ها هستند که نه شناسنامه ای دارند و نه هویتی؛ این کودکان در خانه های پرتشنج و نامتعادل زندگی میکنند و همین موضوع باعث تلاطم شخصیت روحی و روانی آنان می شود. در نتیجه این کودکان از لحاظ تحصیلی و آموزشی با مشکلات زیادی مواجه می شوند و چون نگاه منفی و نامناسبی نسبت به کودکان حاصل از ازدواج های موقت در سطح جامعه وجود دارد ،این افراد مستعد انجام انواع جرم و جنایت می شوند.
قرائی مقدم در ادامه می گوید:در سال گذشته تعداد کودکان حاصل از این ازدواج ها که به مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست سپرده شده اند،افزایش چشمگیری یافته است و با این روند باید نگران افزایش آسیب های اجتماعی بود.
وی تاکید می کند :این رسم غلط سالها بود که از جامعه ما رخت بربسته بود و اکنون هم مسئولان نباید به خاطر مساله کوچکی به نام ارضای غریزه جنسی و یا سرپناه پیدا کردن برای زنان، هر چند که این سرپناه خیلی لرزان و موقتی و غیرقابل اطمینان است، جامعه را به سمت چاه بزرگتری به نام بی بند و باری اجتماعی و جنسی سوق دهند .
وی در پایان از رواج دهندگان بحث ازدواج موقت در جامعه ایرانی می پرسد: آیا رواج دهندگان این بحث در جامعه حاضرند ازدواج موقت را در مورد دختران و یا خواهران خود بپذیرند.
اصغر صمصامی ::: چهارشنبه 86/12/1::: ساعت 8:25 عصر